Színes gyerekprogramok a SUHANJ! Fitness-ben, nyáron is

Vissza a hírekre
SUHANJ! Fitness gyerektorna

Színes gyerekprogramok a SUHANJ! Fitness-ben, nyáron is

Mozgékony a gyermek, és úgy érzed, nem tudod lekötni? Jól esne egy kis szabadidő vagy sportolás, de nincs időd a gyerek mellett? A SUHANJ! Fitness-ben mindketten megtaláljátok a legjobb megoldást! Ép és fogyatékkal élő gyermekeket is vár a SUHANJ! integratív edzőterme, színes gyerekprogramokkal: gyermektornával, gyerekfejlesztéssel, nyári táborral, miközben a szülők lazíthatnak, vagy edzhetnek​ egy jót.

GYERMEKTORNA

A csoportos tornát 3-6 éves gyerekeknek ajánljuk, a SUHANJ! Fitness szakképzett konduktora, munkatársa, Ezer Andi foglalkozik velük. A kiscsoportos, hatfős foglalkozásokon a gyerekek is megismerhetik a mozgás szeretetét, elsajátíthatják a helyes testtartást, és fejlődik a mozgáskoordinációjuk is. A játékos torna fejleszti az egyensúlyérzéket, koncentrációt és szabálytudatot.

És amíg a gyerkőc elfárad, Te is edzhetsz egy jót az edzőteremben! Keddenként ovi-suli után 16:30-tól várunk téged és gyermekedet a 13. kerületi Tátra utcában.

Egy alkalom: 1690 Ft

Részletek: ezer.andrea@suhanj.hu,

jelentkezés a SUHANJ! Fitness recepcióján: 1136 Budapest, Tátra utca 6.

SUHANJ! Fitness gyerektorna

MOZGÁS- ÉS KÉPESSÉGFEJLESZTÉS

A SUHANJ! Fitness-ben játékos, csoportos, illetve egyéni mozgás- és képességfejlesztés is indul, 2-14 év közötti, bölcsődés-óvodás-iskolás korú gyermekek számára. A foglalkozásokon mozgásos játékok (akadálypálya, kúszás, mászás, futás, ugrás), finommanipulációt fejlesztő feladatok és egyszerű szabályjátékok várják a gyerekeket, életkori sajátosságaiknak megfelelően. A fejlesztéseket elsősorban mozgásfejlődésükben elmaradt, figyelem- vagy viselkedészavarral küzdő, hiperaktív vagy központi idegrendszeri sérült gyermekeknek ajánljuk, de normál fejlődésű gyermekek számára is hasznosak.

A gyermekek a mozgás által tapasztalják meg önmagukat és a környező világot, idegrendszerük ezen keresztül fejlődik. A játékos feladatok segítségével élményt teremtve tanulnak a gyermekek, nemcsak mozgásuk fejlődik, hanem kognitív, kommunikációs és szociális képességeik is. 

A fejlesztések egyéni, illetve csoportos formában zajlanak. A foglalkozásokon fontos szerepet kapnak a dalok, mondókák, melyek megfelelő ritmust adnak a mozdulatoknak és változatosabbá teszik az együtt töltött perceket. 

SUHANJ! Fitness gyerektorna

Mozgás- és képességfejlesztés bölcsődés korú gyermekeknek

Játékos mozgás- és képességfejlesztés 2-3 év közötti, bölcsődés korú gyermekek számára. Ebben az életkorban a gyermekek lételeme a mozgás, azonban előfordulhat egyensúlyprobléma, izomtónus-probléma, összerendezetlenség, figyelmi- és koncentrációs problémák. Ezekre a tervezett és szervezett mozgásos feladatok megoldást nyújthatnak. A csoport motivációs erőt jelent a gyermekek számára, biztonságot nyújt, egyúttal teret biztosít a társas kapcsolatok kialakítására is.

Mozgás- és képességfejlesztés óvodás korú gyermekeknek

Komplex mozgás- és képességfejlesztő foglalkozások 3-7 év közötti gyermekeknek. A figyelem és a koncentráció fejlesztése, a szabálykövetés és a problémamegoldó képesség fejlesztése is nagy hangsúlyt kap az órákon. A csoport motivációs erőt jelent a gyermekek számára, biztonságot nyújt, egyúttal teret biztosít a társas kapcsolatok kialakítására is.

Egyéni fejlesztés

Komplex mozgás- és képességfejlesztő foglalkozások 2-14 év közötti gyermekeknek. A program keretén belül egyszerre valósul meg a mozgásfejlesztés, a megfelelő motivációs bázis kialakítása, a személyiség fejlesztése, kognitív fejlesztés és a már megtanult mozgásformák kreatív használata.  Az egyéni fejlesztés kedvező körülményeket biztosít a bensőséges, oldott légkör kialakulásához, s maximálisan figyelembe vesszük a gyermek érdeklődését, egyéni fejlődési tempóját.

Akiket várunk

 • normál fejlődésű gyermekeket (mozgás, képességfejlesztés céljából),
 • mozgásfejlődésükben elmaradt gyermekeket,
 • központi idegrendszeri sérülteket,
 • izomtónus eloszlási zavarral (spasztikus, hypotón izomzat) küzdő gyermekeket,
 • figyelem- és/vagy viselkedészavarral küzdő gyermekeket,
 • hiperaktív gyermekeket,
 • gyermekeket mozgáskoordináció és/vagy egyensúlyzavar esetén.

A csoportokhoz való csatlakozást általános mozgásvizsgálat előzi meg, melyet előre egyeztetett időpontban végzünk. 

Bővebb információ, időpont-egyeztetés: ezer.andrea@suhanj.hu

Általános mozgásvizsgálat

A fejlesztés megkezdését általános mozgásvizsgálat előzi meg, melyen a szülő pontos kikérdezése, anamnesztikus adatok (terhesség és szülés körülményei, csecsemőkori jellemzők, mozgás- és beszédfejlődés minősége és tempója) felvétele mellett megfigyeljük.

 • a gyermek általános fejlettségét (súly, testalkat, koponya deformitás, csontrendszeri rendellenesség),
 • a szembeötlő statikai elváltozásokat (jellegzetes tartás, paraparezis, hemiparezis, különböző tónusfokozódások, gerinc- és végtagdeformitások),
 • a nagymozgások kivitelezését, koordinációt, hely- és helyzetváltoztatási formákat,
 • a gyermek finommanipulációját, szem-kéz koordinációját,
 • a mimikai izmok működését,
 • a látás, tekintés milyenségét (kancsalság, nystagmus),
 • a gyermek kommunikációját,
 • a kognitív és szociális képességeket.

A vizsgálat időtartama kb. 60 perc.

Gyerekfejlesztés ÁRAK:

Egyéni fejlesztések:

Állapotfelmérés: 10.000 Ft

 • 1 alkalom 6.000 Ft
 • 4 alkalmas bérlet: 22.000 Ft (érvényessége 6 hét)
 • 8 alkalmas bérlet: 40.000 Ft (érvényessége 6 hét)
   

Csoportos fejlesztések (fogyatékkal élő gyerekeknek):

 • 1 alkalom 4.000 Ft
 • 4 alkalmas bérlet: 15.000 Ft (érvényessége 6 hét)
 • 8 alkalmas bérlet: 28.000 Ft (érvényessége 6 hét)

A fejlesztéseket tartja: Ezer Andrea, konduktor

SUHANJ! Fitness gyerektorna

Konduktor diplomámat a Semmelweis Egyetem Pető András Karán, óvodapedagógus specializáción szereztem. A főiskolai évek alatt szakmai tapasztalatra tettem szert a gyakorlatok, hospitálások, integrált, többségi és konduktív óvodai foglalkozások során, illetve önkéntes munka révén az újbudai Fejlesztőházban.

Belső indíttatatásomnál fogva mindig közel álltak hozzám a gyerekek, szívesen voltam a társaságukban, s foglalkoztam velük. Ma már köztudott tény, hogy a koragyermekkor időszaka, az első életévek mélyen meghatározzák a gyerekek sorsát, további életpályájukat, teljesítőképességüket. 

Célom, hogy munkámmal segítsem a hozzám forduló gyerekeket abban, hogy harmonikus és teljes gyerekkort élhessenek meg. Mindezt úgy szeretném megvalósítani, illetve arra törekszem, hogy a gyermekek örömmel járjanak a foglalkozásaimra és játékos módon fejlődjenek.

A módszerről

Konduktív pedagógiai foglalkozás

A konduktív pedagógia elsősorban a központi idegrendszeri sérült gyermekek és felnőttek komplex fejlesztésén alapuló módszer, amit Pető András orvos-gyógypedagógus fejlesztett ki.

A konduktív pedagógia inkább nevelési forma, mint terápia. A konduktív szó latin eredetű és rávezetést jelent, hiszen a konduktor rávezeti a gyermeket/felnőttet az adott mozgás kivitelezésére. A mozgáson keresztül fejleszti a gyermek/ felnőtt kognitív képességeit és önálló életre nevel. A konduktív pedagógia csecsemőkortól egészen felnőtt korig jól alkalmazható, de minél korábban kezdődik a fejlesztés, annál hatékonyabb, és annál látványosabb eredményt érhetünk el általa, hiszen az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, amelyek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatóak. 

A zene és az ének fontos eleme az órának, hiszen a ritmus adja a mozgás alapját. Kisgyermekkorban a dalok, mondókák, nagyobb gyermekeknél és felnőtteknél pedig a számolás ad megfelelő ritmust a mozdulatnak, beindítja a mozgást és fenntartja a kivitelezés ritmusát is.

 

MOZGÁSFEJLESZTŐ ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÓ INTEGRATÍV TÁBOR

A SUHANJ! Alapítvány idén először integratív napközis nyári tábort is szervez a SUHANJ! Fitness-ben, az ország egyetlen akadálymentes edzőtermében, ahova várjuk fogyatékkal élő gyerkőcök jelentkezését is.

Az ötnapos táborban mozgásfejlesztő játékok, sportprogramok és szemléletformáló feladatok, előadások várják a gyerekeket. A 7-12 évesek színes sportfoglalkozásokon vesznek részt: képzett edzők, mozgásfejlesztők által vezetett tréningekben, játékokban lesz részük, ezenfelül kutyás foglalkozás, kézműves foglalkozások, szemléletformáló beltéri és kültéri játékok, előadások, és kirándulás várja majd őket. A 4-6 évesekre a játékos sportfoglalkozások, torna, jóga mellett mese, bábozás, kreatív foglalkozások, ügyességi játékok, kutyás foglalkozás is vár.

Helyszín:

SUHANJ! Fitness

1136 Budapest, Tátra utca 6.

Időpontok:

1. turnus (7-12 éveseknek, max 15 fő*): július 19-23., 8:00-16:00 

2. turnus (4-6 éveseknek, max 15 fő*): július 26-30., 8:00-16:00

3. turnus (7-12 éveseknek, max 15 fő*): augusztus 2-6., 8:00-16:00 

*A turnusok minimum 8 fő jelentkezése esetén indulnak.

Ár:
 • 39 ezer Ft / turnus (5 nap, az összes foglalkozás és háromszori étkezés)
 • kedvezmények:
  • fogyatékkal élő gyermekeknek: 20% kedvezmény
  • testvérek esetében egyikőjüknek: 20% kedvezmény
 • a kedvezmények nem összevonhatók

 

Bővebb információk és jelentkezés: kallay.rita@suhanj.hu

 

Várunk téged és gyermeked a SUHANJ! Fitness-ben! 

Mon, 05/31/2021 - 12:26

Information

E-mail cím
Telefonszám
+36 30 211 7278
Név
SUHANJ! Alapítvány (founded in 2010)
E-mail cím
Adószám
Tax number: 18139493-2-41